آموزشی

ساعت فرمان

ساعت فرمان چیست؟

زندگی در دنیای امروز بدون استفاده از تجهیزات و دستگاه های الکتریکی امکان پذیر نیست. استفاده درست و بهینه از این تجهیزات، نیازمند استفاده از وسایل دیگری است. ساعت فرمان یا ساعت دیجیتال از جمله وسایلی است که با استفاده از آن می توان تجهیزات الکتریکی را کنترل و مدیریت کرد. ما در این مطلب قصد داریم به معرفی ساعت فرمان و انواع مختلف آن پرداخته و کاربردهای مختلف آن را بیان کنیم. چنانچه علاقه زیادی به وسایل الکتریکی و تجهیزات متعلق به آن ها دارید، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم.

ساعت فرمان چیست؟

ساعت فرمان از جمله تجهیزات الکتریکی است که می تواند جریان الکتریکی را در زمان مشخصی قطع یا وصل کند. از طریق این دستگاه می توان شرایطی را فراهم کرد تا دستگاه های الکتریکی مورد نظر ما در زمان مشخصی خاموش یا روشن شوند. فرمان خروجی این دستگاه با برنامه های مختلفی تنظیم می شود. به طوری که ساعت، دقیقه و ثانیه مورد نظر را می توان بر روی آن تنظیم کرد. علاوه بر تنظیم ساعت قطع و وصل شدن جریان برق، مدت زمان روشن ماندن وسیله الکتریکی نیز با استفاده از این دستگاه امکان پذیر می شود. به عنوان مثال می توان تنظیم کرد که لامپ های موجود در جاده ها چه ساعتی روشن شده و برای چند ساعت روشن بمانند.

انواع ساعت فرمان

ساعت های فرمان انواع مختلفی دارند و از نظر فاکتور های مختلف دسته بندی می شود. به عنوان مثال ساعت های فرمان از نظر نحوه تنظیمات، به انواع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند. ساعت های آنالوگ با استفاده از باتری کار می کنند و می توان آن ها را به صورت روزانه و هفتگی تنظیم کرد. عملکرد ساعت فرمان آنالوگ بسیار شبیه به ساعت های دیواری معمولی است.

برای تنظیم آن می توان از صفحه گردانی که بر روی تایمر قرار دارد، استفاده کرد. اما نمونه مدرن و پیشرفته تر ساعت های فرمان، ساعت فرمان دیجیتال هستند. این ساعت ها دارای چند دکمه بوده و نمایشگر با کیفیتی در آن ها تعبیه شده است. ساعت فرمان پریزدار نیز قابل نصب بر روی پریزهای تک فاز بوده و برای دستگاه های کوچک خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

بر اساس فاکتور زمان بندی، ساعت های فرمان به انواع روزانه، خورشیدی، هفتگی، ماهانه و سالانه تقسیم می شوند. ساعت های فرمان روزانه به صورت روزانه و 24 ساعته تنظیم می شوند. ساعت های خورشیدی یا نجومی، زمان را بر اساس طلوع و غروب آفتاب می سنجند. ساعت فرمان هفتگی و ماهانه مطابق فرمان داده شده در برخی از روز های هفته و یا بعضی از روز ها در ماه اقدام به قطع و وصل جریان الکتریکی خواهند کرد.

ساعت های فرمان سالانه بر اساس برنامه ای که به آن ها داده می شود، در برخی از روز های سال مانند اعیاد و مراسم های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این ها تقسیم بندی دیگری نیز از ساعت فرمان ها وجود دارد، آن هم بر اساس تعداد خروجی ساعت ها می باشد. بر این اساس ساعت های فرمان به انواع ساعت تک رله، دو رله، چهار رله و بیشتر تقسیم می شوند.

کاربرد های ساعت فرمان

ساعت های فرمان به عنوان یک ساعت الکترونیک کاربرد های زیادی در زندگی روزمره افراد می توانند داشته باشند. با استفاده از این ساعت می توان به راحتی در زمان مورد نظر جریان برق را قطع یا وصل کرد. به عنوان نمونه زمانی که قصد دارید پمپ آب یک استخر را در ساعت های خاصی از روز روشن کرده تا در هر بار روشن شدن به مدت خاصی کار کند، می توانید از این ساعت دیجیتال بر روی تابلو برق استفاده کنید.

ساعت فرمان این کار را از طریق رله انجام می دهد. با این کار می توان از مصرف برق در ساعات پیک مصرف جلوگیری کرد. همچنین موجب صرفه جویی در مصرف برق و کاهش هزینه ها خواهد شد. علاوه بر این ها می توانید از ساعت فرمان برای خاموش کردن لامپ ها و وسایل روشنایی استفاده کنید. با این کار عمر وسایل برقی شما نیز بیشتر خواهد شد.

از دیگر کاربرد های مهم ساعت فرمان، استفاده از آن در صنعت کشاورزی و دامداری است. با استفاده از این ساعت ها، می توان روشن و خاموش شدن دستگاه های برقی مورد استفاده در این صنایع را برنامه ریزی و مدیریت کرد. امروزه با استفاده از ساعت فرمان متوجه می شویم که برای انجام برخی از کار ها نیاز به حضور فیزیکی افراد نیست و می توان بسیاری از امور را از راه دور و به وسیله چنین تجهیزاتی کنترل کرد.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *